top of page
Пошук

Долучайтеся до Меморандуму щодо приєднання до ініціативи «Партнерство з навчання дорослих»

Оновлено: 16 черв. 2021 р.

У "Міжнародний день жінок та дівчат в науці" 11 лютого 2021 р. ініціатори «Партнерства з навчання дорослих» (надалі – Партнерство) - лідери двох українських громадських організацій – «Жіноча Професійна Ліга» (Олена Лазоренко) та «Інститут професійних кваліфікацій» (Родіон Колишко) - відкривають для підписання Меморандум щодо приєднання до ініціативи «Партнерство з навчання дорослих» (повний текст Меморандуму тут)


Про що цей Меморандум?

Партнерство має на меті розбудову середовища для створення в Україні системи навчання впродовж життя та її невід’ємної складової – освіти й навчання дорослого населення з метою формування необхідних знань і навичок дорослих людей для ефективної участі у соціальному, економічному, культурному житті громади й суспільства в цілому.


Підписанням цього Меморандуму, його учасники заявляють про:

· свою спроможність та прагнення поглибити імплементацію своєї діяльності або політики з освіти і навчання дорослих; активною складовою громадянського суспільства в своїх територіальних, регіональних громадах та на національному рівні;

· консолідацію зусиль для представлення і відстоювання власних інтересів перед центральними органами законодавчої та виконавчої влади;

· формування власного бачення щодо здійснення першочергових реформ у соціально-економічній сфері;

· мобілізацію власних ресурсів та потенціалу, а також спільної участі у грантових конкурсах проектів, інших фандрейзингових заходах для здійснення і підтримання змін на місцевому та національному рівнях.


Чому зараз? По-перше, адвокасі діяльність Партнерства у 2018 р. отримала схвалення (у період 2019-2020рр.) від ООН (UN DESA*, NY, USA) у царині кращих практик у сфері цілей сталого розвитку. Наша ініціатива залишається поки єдиною з України , яка має таке визнання. Більше про це читайте на офіційному сайті UN DESA "National Advocacy in Promotion Adult Learning Policy in Ukraine". #SDGAction30696 По-друге, Жіноча Професійна Ліга зараз розробляє нову заявку у царині професійного розвитку викладачів ЗВО, і нам потрібні тьютори з університетів до майбутньої команди проекту (звісно, якщо виграємо конкурс). Якщо Ви зацікавлені, напишить про себе (коротке біо + контакти) на е-пошту .


Як приєднатися до Меморандуму?

Партнерство є відкритим для співпраці. Цей МЕМОРАНДУМ є відкритий для підписання з 11 лютого 2021 р. як на рівні організацій, так й індивідуально: громадськими організаціями, закладами освіти і навчання дорослих, бізнес структурами, органами влади національного і місцевого рівнів, а також викладачами, експертами, освітянами, тренерами, що працюють у сфері розбудови системи освіти й навчання дорослих в Україні та в світі. Свою зацікавленість Ви можете виразити шляхом заповнення онлайн форми тут Долучайтеся!


*UN DESA - it is the Division for Sustainable Development Goals (DSDG), at the United Nations Department of Economic and Social Affairs (UN DESA/DSDG)

150 переглядів0 коментарів
bottom of page