top of page
Пошук

Ми розпочинаємо готувати нову аналітику з навчання дорослих: повідомлення про початок ініціативи

Оновлено: 22 лют. 2023 р.



У червні 2022 розпочалося впровадження Жіночою Професійною Лігою (скорочено – Ліга) шестимісячної ініціативи «Аналітика навчання дорослих в Україні у контексті набуття членства у ЄС», яка підтримана РГ4 УНП ФГС СхП. Ліга, як українська жіноча громадська організація, діє з метою зміцнення солідарності з різними учасниками громадянського суспільства і зацікавленими сторонами шляхом соціальних досліджень, адвокаційної роботи, мережування. Експертами організації буде проведене аналітичне дослідження та представлені рекомендації, що будуть розроблені для України, щодо навчальних потреб дорослих у контексті набуття країною членства у ЄС, та національних міжнародних зобов’язань у царині навчання протягом життя, враховуючі поточні виклики у сфері безпеки.


Проблематика навчання та освіти для всіх (включаючи дорослих) входить до топ-10 цілей Східного партнерства до 2025 року, має відображення у Позиційному документі Форуму СхП (2021), входить до відповідної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС, ця тематика є предметом імплементації , моніторингу міжнародних зобов’язаннях України, наприклад, відображених у Цілі сталого розвитку «Якісна освіта» №4, яка схвалена країнами ЄС та України на період 2015 – 2030 років. Повномасштабна війна Росії проти України призвели до руйнування освітньої інфраструктури, евакуації та припинення освітньої та навчальної діяльності в деяких областях країни. В цих умовах погіршується доступ до освіти і навчання, різко зростає бідність та безробіття, проте наявність компетенцій до ведення діяльності, яка приносить економічний, соціальний, та інший зиск, буде сприятиме більш гнучкій перебудові соціально-економічних зв’язків в країні.


Під час впровадження ініціативи ми плануємо провести аналітичне дослідження щодо навчальних потреб дорослих в Україні, базуючись на попередньому аналізі цієї проблематики[1].Ми плануємо представити результати для українських та закордонних організацій громадянського суспільства, освітніх експертів, так й для інших зацікавлених сторін, а також розповсюдити ці напрацювання, й запропонувати ці матеріали до уваги урядових структур, що задіяні у процесі реалізації дорожньої карти набуття Україною членства у ЄС.


Щоб бути в курсі перебігу реалізації ініціативи, Ви можете періодично відслідковувати анонси, пости на наших публічних онлайн ресурсах: сайт (веб-сторінка «Анонси» , розділ «Євроінтеграція» веб-сторінки «Адвокація» ); ФБ сторінка Ліги.

Якщо є запитання або пропозиції, пишіть нам на електронну адресу: communitylpw@gmail.com

[1] Див.: Lazorenko, Olena. Civil Society as Driver in Democracy Discourse of Adult Learning Policy in Ukraine. Філософська думка, №5, 2020. pp. 41–59. ; Навчальні потреби жінок в Україні: аналітичний звіт дослідження. Брошура/ Лазоренко О.О., Чала Н.Д., Гомілко О.Є., Кожина А.В. Київ: Видавництво «Стилос», 2021.104 с. ISBN: 978-966-2399-65-3

 

Це коротке повідомлення було підготовлено в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП у 2021-2023 рр.», який реалізує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього повідомлення є виключною відповідальністю ГО «Жіноча Професійна Ліга» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу чи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Додаткова інформація:

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (http://eap-csf.org.ua/) – це мережа з понад 140 громадських організацій України, що відстоює українські інтереси в рамках Східного партнерства. Платформа є частиною Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (ФГС СхП).

Форум громадянського суспільства Східного партнерства (https://eap-csf.eu/) - унікальна багаторівнева регіональна платформа громадянського суспільства, спрямована на просування європейської інтеграції, сприяння реформам та демократичним перетворенням у шести країнах Східного партнерства - Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. Будучи громадським елементом СхП, ФГС СхП намагається посилити громадянське суспільство у регіоні, підвищити рівень плюралізму у публічному дискурсі та політиці шляхом сприяння демократії участі та фундаментальних свобод. ФГС СхП - це позапартійна доброчесна неурядова організація.

Жіноча Професійна Ліга (https://communitylpw.wixsite.com/publish) є українською неприбутковою громадською організацією, заснованою у 1997 році, що працює в Україні на національному рівні. Ми маємо учасниць та учасників мережі з різних областей країні з науки, освіти, бізнесу та публічної сфери. Керівництво та члени мережі наразі розрізнені, причому одні перебувають в Україні, а інші в різних європейських країнах. Наша місія - сприяти активній ролі жінок в економічному та суспільному житті України шляхом навчання та професійного розвитку; адвокації та мережування; інформаційної та культурної підтримки. Ліга є членом проєвропейських громадських платформ : РГ4 УНП ФГС СхП та РГ6 УС ПГС Україна-ЄС.

Контактна інформація

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства

eap-csf.org.ua

ГО «Жіноча Професійна Ліга»

https://www.linkedin.com/groups/5138924/

54 перегляди0 коментарів
bottom of page